.5.Maand.

.05.03.08.

Morgen ben je alweer 5 maanden oud. De laatste maand ben je zo snel gegaan! Je bent ontzettend nieuwsgierig en wil alleen maar om je heen kijken. Liggen is niet meer leuk, er moet gezeten worden, en het liefst rechtop en bij mama of papa op schoot. Als mensen praten dan hebben ze je volle aandacht. Vandaag haalde ik je op van het KDV en toen lag je helemaal omgedraaid op de wipstoel, omdat 2 leidsters achter je aan het praten waren.


Verder heb je de laatste weken een paar nieuwe trucjes geleerd. Zo leerde je 2 weken geleden wat spugen is. Vanaf 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tuitte je je lippen en blies je uit. Inmiddels is deze fase al weer voorbij en nu heb je het neplachen ontdekt. Het klinkt een beetje als hikken. Ook kan je nu breed glimlachen als ik je kietel.


Het nadeel van het ontdekken van je stem is dat je nu ook veel gevarieerder bent in het uiten van je ongenoegen. Was het eerst alleen heel hard huilen wat je deed als je het niet naar je zin had (en dat deed je bijna nooit), nu wordt er geknord en gekneurd. Je bent af en toe een klein zeurpietje.

Rollen doe je nog niet, je blijft halverwege hangen op je onderste armpje. Soms vind je op je buik liggen harstikke mooi, maar soms moet je er ook niets van hebben. Dan leg je je hoofd op je armen en trekt de deken naar je toe. De box is meestal niet leuk, maar het fisher price activity center dat je van opa en oma kreeg is af en toe je aandacht nog waard.


Iets minder leuk is dat je inmiddels last hebt van pukkeltjes op je buik en ook op je billen. Het jeukt kennelijk ook, want als de luier uitgaat grijp je meteen met je hand naar je kruis. Daarom lig je nu af en toe in je blote kont in de kamer om te luchten. Dit bevalt je wel goed, je trappelt en trekt je benen op.


Op de valreep van de 5 maanden ben je vandaag voor het eerst omgerold van buik naar rug. Er was een gillende Daphne voor nodig om je aandacht te trekken, maar toen ging het makkelijk. Lief apie, ik verheug me op de komende maand(en) want ik vind je steeds leuker.