.Diagnose:.eerste.Tandje!.

.11.04.08.

donderdag 10 april!


Ik heb een tandje! Mama had het helemaal niet door. Marieke, die gisteren was oppassen omdat mama op donderdag cursus had, moest het vertellen.


En mama zich maar afvragen waarom ik woensdag zo hangerig was. Gisteren niet natuurlijk, toen moest ik alles uit de kast halen voor Marieke en oma. Want dan moet je op je best zijn. Voor je moeder hoeft dat niet.


Dus kon ik vandaag weer hangerig zijn. Net wakker, even badderen, en daarna lekker een uur tukken. Had ik daarna weer energie om een uur te klagen. Speelgoed, op de buik, liggen in de box. Mama heeft van die gekke ideeen om me bezig te houden. Ik moest flink miepen voor ze doorhad wat ik wilde. Tenslotte ging mama maar met mij wandelen. Om dat foute rokje van de H&M terug te brengen. En onderweg nog even Miriam, Anne-Thomas en Madelief op halen. Bij de boekhandel voelden mijn ogen een beetje zwaar. Dus speelde mama met Anne-Thomas en Madelief terwijl ik even een powernap deed. En Miriam boeken uitzocht. Op de terugweg moest ik even controleren of mama wel de goede weg nam. Kreeg rode wangetjes van de inspanning slaap? Thuis besloot ik maar even mijn bed op te zoeken. Even bijtanken.


Vanmiddag was Marc er. We zouden naar de IKEA. Ik moest nog batterijen hebben voor mijn tjoek tjoek trein. En Marc een tafel en stoelen, en een boekenkast. Important stuff. Er waren allemaal mensen die mij aankeken. Die aan mama vroegen hoe oud ik was, en zelfs hoe lang :S? Aan mijn kin en wangen gingen zitten. Hielden ze me zomaar wakker!


In het restaurant kreeg ik van mama wat te drinken. Was wel fijn. Word je ook best een beetje slaperig van, van drinken. Dus deed ik mijn ogen dicht, eventjes maar! Tien minuten later was mama natuurlijk te ruw toen ze me teruglegde in de maxicosi. Schrok ik van. Ogen maar weer open dus. Ik kreeg een kraanwagen met rode en gele en blauwe blokjes van Marc. In plastic, grappig. Kan ik goed op slaan. Goed te combineren met in mijn ogen wrijven. Eenmaal thuis MOEST ik gewoon even mijn trein bekijken. Leuk met die balletjes en die geluidjes. Even met papa uitrusten hoor. Al liggend kreeg ik een goed idee. Zal ik… wil ik… moet ik… misschien naar bed? Gekkenwerk. Hoe verstandig ik ben.


(van ma's blog)