.7.maand.

.13.05.08.

 Lieve Madsebaby,


Je bent vocaal aan het worden. Je kunt gillen, kreunen, zachtjes praten en ook met een prachtige schater lachen. Je lacht om papa die A-P-I roept en op je buik tikt. Je lacht om mama die je op je neus zoent of in je nek kriebelt.


Slapen overdag doe je in kleine rukjes. Twee tot drie uur wakker en dan weer een uurtje slapen. Zo brengen we je een flink aantal keer per dag naar bed. Als je wakker wordt en je voelt handen om je middel, dan krom je al je schoudertjes om te helpen.

De laatste dagen kom je wat moeilijker in slaap. We waren 3 dagen in Noordwijk, en daar moest je elke keer even 10 minuutjes huilen en een had je een aantal speen-refills nodig voor je weer in slaap was. Gisteren moest ik je een paar minuutjes over je hoofd aaien, toen viel je in slaap.

's Avonds rond 7 uur ga je echt naar bed. Mama is begonnen met het voorlezen van een verhaaltje voor het slapen gaan. Je kijkt me dan vreemd aan, maar je lijkt het wel gezellig te vinden.

Dan wordt je wakker om 11, 3 en weer om 7 uur. Af en toe is het even kreunen voor mama, maar de nachtvoedingen zijn ook prachtig. Je drukt je tegen me aan als ik je uit je wieg vis, gaat hongerig drinken en valt dan aan de borst weer in slaap. Compleet ontspannen, een handje op het bed, eentje met je vuistje in de lucht.


Verder ben je erg handig aan het worden met je 2 handjes. Je pakt een speeltje, bekijkt het van alle kanten en geeft het over naar de je andere hand. Ook moet je er even van proeven. En alle boekjes (knisperboekjes, badboekjes en harde kartonnen boekjes) zijn leuk.

Je ligt nog wel erg graag op je rug. Rollen naar linkerzij en rechterzij is geen probleem, maar naar de buik lukt nog niet. Leggen we je op je buik, dan til je je kontje omhoog, zet af met je beentjes of strekt je bovenlichaam en armen en kijkt omhoog. Soms draai je zelf op je rug, maar vaker vind je het na een tijdje genoeg en begin je te huilen. Als het je in bed niet meer bevalt, huil je ook en maak je een bruggetje. Dan laat je je met een plof weer in bed vallen. Boem. Boem. Boem. "Ik ben wakker hoor".


Deze maand zijn we begonnen met eten. Kleine beetjes wortel, broccoli, bloemkool, doperwtjes, boontjes en aardappel gaan er inmiddels in. In het begin trok je vooral een vies gezicht en spuugde je alles weer uit. Inmiddels gaat je mondje open als je de lepel ziet aankomen. Het fruit gaat minder goed dan de groente. Banaan is niet echt lekker, peer en appel zijn vooral lastig. Als je namelijk uitademt terwijl het gepureerde prakje op de lepel in je mond gaat, dan sputtert het alle kanten op. Rijstewafels vindt je lekker en krijg je zelfs al zelf naar binnen, en ook pap (gelepeld door papa of mama) vind je erg lekker. Al met al proef je vooral, krijgt kleine beetjes binnen en drink je ook nog lekker bij mama.