.Life.on.Mads.

.27.06.08.

Was ik een paar maandjes geleden bang dat ik alleen nog maar over "het kind" kon schrijven. En kijk eens. Nu is het zover dat zelfs ik me afvraag: Hoe is het toch met Madsebaby?


Let me think, hoe is het met mij?


 


Madsebaby is bijna geen madsebaby meer. Madsebaby wordt groot. Niet letterlijk, want volgens mij is het nog steeds een kleintje, qua gewicht en zo. Het CB wil daar geen uitspraak over doen, want daar mogen we voor het eerst een maandje overslaan. Ow Timme, ik heb nog iets van/voor je!


Maar met bijna 9 maand kan hij steeds meer. Elke week. Dus loop ik giga achter. Dan maar even een samenvatting. Met subtitels! En veel foto's!


Eten


Eten is lekker, vindt Mads. Ik kom niet meer weg met het prakken van een stukkie groente of fruit. Tegenwoordig moet er groente EN aardappel OF rijst OF pasta EN eigenlijk ook vlees gegeten. Dat laatste "vergeet" ik nog wel eens, want.. lastig. En brood natuurlijk. Rijstwafels, soepstengels, pap, liga's. Meneer is net een afvalbak. Of nee, eigenlijk ben ik dat, nu ik, net zoals al die andere moeders de restjes achter m opeet. Vroeger... ooit... griezelde ik daarvan. Hij vat het kauwen (met zijn inmiddels 4 tanden!) zo serieus op dat een rijstkorrel die achterblijft in de mond genoeg is om nog een half uurtje te herkauwen.


Mads is ook bekend ook de gunstige effecten van yoghurt op je huid. Als ie straks ook honing mag dan krijgt ie helemaal een perzikhuidje. 


Bewegen


Heel lang vond Mads het liggen op zijn rug nog wel goed. Hij draaide wel, maar meer toevallig, als hij dan een keer over zijn schouder keek, als daar ECHT iets bijzonders gebeurde. Nieuwsgierig he, just like his mom ;). Sinds hij een weekendje met tante de kinderfysiotherapeute is weggeweest, is dat veranderd. Een korte sessie was voldoende om hem de andere voordelen van bewegen uit te leggen.


Nog steeds oranje supporter


Tegenwoordig wordt er gerold met een doel. De knuffel in de ene hoek. De blokken in de andere. En helaas, ook de kabel van de laptop is erg interessant. Wat ook erg handig is, om het overzicht te krijgen van waar overal naar gerold kan worden, is het draaien om je as. Op je buik op de houten vloer, en dan een rondje draaien. Ook worden de knieen al onder de kont getrokken, dus het kruipen zal ook niet zo lang meer duren, denk ik.


En zitten... stukkie taart.


Praten Geluid Maken Kakakaka? Lalalala? Tadadada. MAMAMAMA. PAPAPAPA. PRRRRRRt... (uh, jah?). FILMPJE ! Dut t niet? KLIK! Verder gingen gingen we in de afgelopen weken ook nog een stukkie wandelen en pannekoeken eten met vriendjes


Mads met vriendje Anne Thomas En naar


Zuid Afrika dierenpark emmen voor vaderdag/trouwdag opa en oma.


Nou, dat was het wel zo'n beetje. Vers van de pers: Mads heeft net een kop (lauwe) thee over mij en hemzelf heengetrokken. Dat kan ie nu ook.


(van ma's blog)